Ecoled.hu LED szaküzlet és webáruház Debrecen
Ecoled.hu LED szaküzlet és webáruház Debrecen
Ecoled.hu LED szaküzlet és webáruház Debrecen
Ledekkel kapcsolatos hasznos tudnivalók

Hogyan válasszak LED-et?

2017.08.23 13:59

Igyekszünk minden segítséget megadni vásárlóinknak, hogy a lehető leggyorsabban tudják kiválasztani a legmegfelelőbb LED-es fényforrást.

Oldalunkon szűrőket hoztunk létre, melyekkel egyszerűen kiválaszthatja a főbb paramétereket. Javasoljuk, hogy az alábbi sorrend szerint haladjon a szűrők beállításánál, hogy a legjobb eredményt kapja.

1. Fejelés kiválasztása:
A fejelés a fényforrás fejét jelöli, ezt a fogalmat gyakran keverik a foglalttal. A szakma szerint a foglalat az amibe a fényforrás fejét behelyezzük. Tehát a foglalat a lámpában található, a fényforrásnak pedig nem foglalata hanem feje van. (ami a lámpatest foglalatába illeszthető :) )

Az alábbi fejelések a leggyakoribbak:
E27 - más néven vastag edison menetes "foglalat", csavart, "tekerős" a hagyományos izzók hazánkban leggyakrabban használt fejelése. (230V)
E14 - más néven vékony edison menetes "foglalat", küllemében hasonló a fentivel, pusztán keskenyebb kialakítású, pl. gyertya izzók fejelése és csillárok foglalata gyakran ilyen. (230V)
GU10 - másik nevén bajonett záras "foglalat", két pöcök található a fejelésen mely félfordulattal illeszthető a foglalatba. (230V)
GU5.3 - másik néven tűlábas "foglalat", tipikusan a halogén fényforrások betűzős fogalalta. (12V)

2. Fényáram vagy megfelelőség kiválasztása:

Miután a fényforrás fejelését kiválasztottuk már csak a kívánt "fényerősség" kiválasztása következik. Haladó felhasználóink a fényáram paraméterével is könnyedén választhatnak, viszont könnyebb megoldást nyújt, ha a megfelelőség csúszkával a kiválasztják azt a teljesítményt mely hagyományos izzóból lenne szükséges az adott helyiségbe.

A fényáram adat viszonyításához érdemes az alábbi adatokból kiindulni:

60W-os izzó fényárama - min. 700 Lumen
40W-os izzó fényárama - min. 400 Lumen
25W-os izzó fényárama - min. 210 Lumen
15W-os izzó fényárama - min. 90 Lumen

3. A fényforrás kiválasztása

Lehetőség van további paraméterek szűrésére is, viszont a fenti két paraméterrel már kellően szűkül a termékek köre, így könnyedén kiválasztható a megfelelő fényforrás a listából.

Egyéb paraméterekhez rövid magyarázat és segítség:

Sugárzási szög: a fényforrás "szórás" szöge, tehát azt mutatja meg, hogy milyen területet világít be az adott fényforrás
Színhőmérséklet: a fehér fény színe, 2700K a hagyományos izzók sárgás fényét jelöli, 3000K a halogén fényforrások fényével megegyező, 4000K pedig áltlaában irodai világításra használt színhőmérséklet.

Ha a fenti segítség ellenére is bizonytalan, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy emailben, munkatársaink szívesen segítenek a választásban és a termékek összehasonlításában.

Webáruház készítés
argep.hu olcsobbat.hu